25 Mayıs 2013 Cumartesi

akil'lere karşı "AKLI BAŞINDA" lar...


Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Fethi Bolayır, Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Erdem Akyüz ve Telekomcular Derneği Genel Başkanı Zafer Tekbudak "Akil İnsanlar Heyeti" ne karşı "Aklı Başında Vatanseverler Birlikteliği" ni kurdu.
Yeni kuruluş adına yapılan ortak açıklamada; "Hiç bir siyasi mülahaza gütmeksizin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez birlik ve bütünlüğünün korunması" nın tek amaç olduğu belirtildi.
Kuruluş temsilcileri "Bu bir 'Akil Adamlar'topluluğu değil, 'Aklıbaşında Vatanseverler Birlikteliği'dir" şeklinde tanımladıkları yeni kuruluşunun temel amaçlarını şu şekilde açıkladılar.
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti uzun bir süreden beri bir karmaşa ortamına sürüklenmek istenmektedir. Türk Milleti, içine sürüklenmek istenen bu karmaşa, ve kaos ortamını aşacak, hiç bir şekilde bölücülerin oyununa gelmeyecektir.
Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı; beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür. Temel amaç; Türk Devleti ve Milleti'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi sonsuza kadar korumak ve muhafaza etmektir.
Bu amacı sağlamak için bir araya gelen kuruluşlar olarak, üzerimize düşen görevleri hiç bir kaygı duymaksızın ve kararlı bir şekilde sürdüreceğimiz hususunu Türk Milletinin bilgisine sunarız."
"BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ"
Açıklamada, "Akil İnsanlar" eleştirilirken, "Analar ağlamasın, akan kan dursun diyen sözümona akil adamlara soruyoruz. Bunun karşılığında ne ödeyeceksiniz. Ödediğiniz bedel daha pahalı olursa, vicdan azabı çekmeyecek misiniz, bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
İşte bütün bu nedenlerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez birlik ve bütünlüğüne hizmet etmek amacı ile aşağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri ve kişiler olarak hareket etme kararı almış bulunmaktayız. Yeni çalışma ve uyarı programlarını açıklayacağız" ifadeleri kullanıldı. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder